^Powrót na górę
Get Adobe Flash player

O przedszkolu

Klauzula informacyjna dla rodziców

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, iż:

  • Administratorem danych osobowych jest Przedszkole Publiczne nr 4 im. Leśne Skrzaty w Łasku reprezentowane przez Dyrektora Przedszkola (ul. Łączna 1, 98-100 Łask).
  • Przestrzeganie zasad ochrony danych nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym można skontaktować się poprzez adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  • Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody na przetwarzanie danych osobowych (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych) w celu założenia konta w „Systemie e-usług w Urzędzie Miejskim w Łasku” umożliwiającego logowanie się za pomocą jednego loginu i hasła na różnych poziomach edukacji dziecka do aplikacji i Przedszkole, UONET+, Nabory i inne.
  • Odbiorcami danych osobowych są wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty współpracujące z administratorem.
  • Dane osobowe przechowywane będę w systemie przez czas archiwizacji takich danych wynikający z przepisów prawa lub do czas wycofania przez Państwa zgody.
  • Osoba, której dane osobowe przetwarza administrator danych, posiada prawo do (z zastrzeżeniem ograniczeń wynikających z przepisów prawa):
  • dostępu do treści danych;
  • sprostowania danych;
  • usunięcia danych;
  • ograniczenia przetwarzania danych;
  • przenoszenia danych;
  • prawo do wniesienia;
  • cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

Dane osobowe mogą być przetwarzane przez administratora danych w sposób zautomatyzowany, żadne decyzje nie są jednak podejmowane automatycznie i dane nie są poddawane profilowaniu.

Dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich, z wyjątkiem sytuacji przewidzianych w przepisach prawa.


banner regionalny ue

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007 – 2013